Oldalak

2020/01/20

Diós-mákos hókifli

Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg rétesliszt
25 dkg sütőmargarin
1 kis pohár (2 dl) tejföl
csipetnyi só

A töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 kis tasak (10 dkg) mazsola
1 citrom reszelt héja
2 tasak vaníliás cukor
szükség szerint tej és rum

A forgatáshoz:
25 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés
A lisztet, a sót és a margarint a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. Ketté osztjuk és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és egy kevéske rummal (vagy rumaromás tejjel) összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele. A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső részeket is összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére tesszük a tölteléket, feltekerjük, kifli formára alakítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Dobozban sokáig eláll.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése