Oldalak

2019/07/29

Szilva vagy áfonyaszósz sültekhez

Szilvaszósz hozzávalók:
egy kis üveg (25 dkg) szilvalekvár
1 evőkanál vaj
egy kis doboz (250 ml) főzőkrém/főzőtejszín
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábosban, adjuk hozzá a lekvárt és jól keverjük el.
Tegyük bele a főzőkrémet, adjuk hozzá a fahéjat és kevergetve főzzük fel.
Hidegen és melegen is nagyon finom sültekhez.

Áfonyaszósz hozzávalók:
egy kis üveg (25 dkg) áfonyadzsem
2-2 szem szegfűszeg és  borókabogyó
1 evőkanál vaj
egy kis doboz (250 ml) főzőkrém/főzőtejszín
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy kisebb lábosban, adjuk hozzá az áfonyadzsemet és jól keverjük össze.
Tegyük bele a főzőkrémet, adjunk hozzá a szegfűszeget és borókabogyót. Kevergetve főzzük, amíg össze nem áll. Hidegen és melegen is nagyon finom sültekhez.
Fogyasztás előtt vegyük ki belőle a fűszereket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése