Oldalak

2019/01/30

Legényfogó

Sarkady Katikától  régi kedves tvn-es barátnőmtől kaptam már nagyon régen ez a finom kis aprósütemény receptet is - ismét egy "emlék-recept" tőle 




Hozzávalók:
50 dkg liszt, pici só
4 kávés kanál sütőpor
25 dkg Rama vaj
25 dkg cukor
1 csomag vanillincukor
2 db tojás

Elkészítés: A lisztet a sütőporral összekeverjük, meg a pici sóval. A lisztbe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot, vanillincukrot, a tojásokat. Villa segítségével a cukorból és tojásból sűrű pépet keverek, majd ráteszem a kockára vágott hideg Rama vajat, betakarjuk ezt az oldalán levő liszttel és összegyúrjuk az anyagokat.
Tányérra teszem, beteszem a hűtőbe hűlni. Majd kihűlés után csak a fele tésztát nyújtom ki lisztezett deszkán 3 mm-es vastagságúra. Kiszaggatom, tepsire teszem és kisütöm. Annyira gyorsan megsül, hogy alig van ideje az embernek a következő tepsivel kiszaggatni . . .

Nagyon finom apró süti lesz belőle! 5-6 tepsivel lesz ebből az adagból. Jó vendégváró!
Van, amikor időm engedi lekvárral összeragasztok belőle - van egy különleges lekvár, amit Anyósomtól tanultam - Meggy-málna lekvár - kimondottan erre a sütire csináltam a lekvárt - nagyon pikáns íze van!
Amit összeragasztottam lekvárral, az már el is fogyott!   Nem baj, majd csinálok egy újabb adagot . .

"Katika oldalán
2011-11-25 03:59:35, péntek 
T.né Ági ( yaskane@tvn.hu ) megköszöntött névnapomra, tetszik Áginak a Legényfogó recept, nyugodtan vidd el Ági, azért raktam ki!"
Nyugodtan elviheted . . . sőt, akármelyiket, van bőven, válogathatsz belőlük kedvedre . . . nem is kell megjelölni, ezek mind kipróbált receptek ez a Legényfogó még az Anyósomtól van . . . már 30 éve sütöm minden jeles alkalomra, meg hogy legyen valami nasi a szekrénybe, ne érjen meglepetés, ha jön valaki hozzánk . . .






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése