Oldalak
▼
2019/01/31
Édes-savanyú csirke gazdagon
Hozzávalók:
fél kg csirkemell felkockázva (most pulykamellből készítettem)
2 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma apróra kockázva
1 zacskó mirelit vegyes kínai zöldség
(vagy 1-1 kisebb répa, paradicsom, paprika és 5 dkg gomba kis darabokra vágva)
1 doboz ananászkonzerv a levével együtt
2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 evőkanál kechup
1 evőkanál rizsliszt
1 darabka friss gyömbér lereszelve (vagy 1 kiskanál őrölt gyömbér)
Elkészítése:
A hagymát az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a húst és fehéredésig pirítom. Felöntöm egy kevés vízzel és ráöntöm az ananász levét is. Ha félig puha a hús, akkor a zöldségeket és a kockázott ananászt hozzáadom. Közben az ízesítőket összekeverem és a kapott szószt ráöntöm a csirkére és lefedve készre főzöm. Ha túl sűrű, felöntöm még egy kis vízzel. Szükség esetén utóízesítem.
Rizzsel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése