Hozzávalók: 
50 dkg túró
4-6 evőkanál zabkorpa
2 nagy tojás
cukor ízlés szerint + 1 tasak vaníliás cukor
fél tasak sütőpor
A túrót áttörjük a cukrokkal és a sütőporral. A tojásokat jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a zabkorpát.
Az
 egészet összekeverjük. Kanállal kis halmokat teszünk forró olajba, 
ellapítjuk és mindkét oldalát átsütjük. Magában, lekvárral, fahéjas 
porcukorral egyaránt nagyon finom.
A zabkorpa mennyisége attól függ, mennyire száraz a túró. Ne legyen se nagyon kemény, de túl híg sem a keverékünk.
II.
Hozzávalók
2-3 tojás
10 dkg zabpehely
    10 dkg sovány túró
    1 kis pohár gyümölcsös joghurt 
1 tasak vaníliás cukor (ha natur joghurtot használunk) 
csipetnyi só
    1 teáskanál sütőpor
A zabpelyhet ledaráljuk, a tojásokat habosra felverjük. Összekeverjük a hozzávalókat.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk. A masszából jó evőkanálnyi adagokat teszünk bele, kicsit ellapítjuk és sütjük. Amint kész az egyik oldala (ha egyben marad a lepényke, akkor 
jó) megfordítjuk és tovább sütjük Nem szabad 
nagy lángon (vagy magas fokozaton) sütni, mert akkor előbb megég az 
alja, minthogy megsülne a közepe.
Porcukorral megszórva, lekvárral megkenve, de magában fogyasztva is nagyon finom. 
III.
Hozzávalók
1/4 kg túró
1 tasak vaníliás cukor
3 nagy evőkanál zabpehely
2 tojás
csipetnyi só
A zabpelyhet ledaráljuk, a túrót áttörjük, a tojásokat a sóval és cukorral habosra keverjük.
Mindent összedolgozunk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszát evőkanalanként belerakjuk, ellapítjuk, megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Porcukorral vagy lekvárral fogyasztjuk
IV. 
Hozzávalók: 
35 deka túró
20 deka liszt
2 evőkanál zabkorpa
ízlés szerinti mennyiségű cukor
2-3 tojás
1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna.
A hozzávalókat összedolgozom, evőkanállal forró olajba szaggatom, ellapítom és kisütöm.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése