Oldalak

2016/02/05

Morzsa tetejű meggyes pite

Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 dl tej
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom (vagy narancs) reszelt héja


fél kg magozott meggy

morzsához:
10 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csipet só
15 dkg liszt


A morzsa hozzávalóit összedolgozom és hűtőbe teszem.
 
A pitéhez a tojásokat a cukrokkal habosra keverem. A lisztet a sütőporral elvegyítem. Hozzáadom a habosra kavart cukros tojáshoz az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, tovább keverem, végül hozzá adom a sütőporral elkevert lisztet is. Kikent, lisztezett formába öntöm, tetejére lisztben átforgatott gyümölcsöt szórok (meggyen kívül lehet cseresznye, barack, szilva, ízlés és idény szerint)
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, 10 perc után a morzsát pite tetejére
morzsolom.
Ezután már csak 180 fokon sütöm tovább. Kb. 30-40 perc alatt kész lessz. Nagyon finom sütemény.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése