Oldalak

2016/02/03

Diós kosárka

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 tojássárgája, 25 dkg margarin, 10 dkg porcukor
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A nagyobb virágformával kiszaggatjuk és az alaposan kivajazott fém kosárkaformákat kibéleljük vele.
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, lekvár
A darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
Minden tészta kosárkába egy-egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.
A megtöltött kosárkákat tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a formákból könnyedén ktudjuk emelni őket

A kihűlt sütiket ízlés szerint bevonhatjuk csokimázzal is. Ehhez gőz felett megolvasztunk 20 dkg csokoládét és rácsorgatjuk a diós hab tetejére.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése