Oldalak

2016/02/26

Aszalt gyümölcsös túrós-zabpelyhes szelet



Hozzávalók:
25 dkg túró
5 evőkanál aprószemű zabpehely
2 kis poharas joghurt vagy aludttej
2 nagyobb tojás
3 evőkanál cukor

1 tasak vaníliás cukor
fél tasak sütőpor

csipetnyi só
egy maréknyi aszalt vagy kandírozott vegyes gyümölcs
(lehet beletenni még egy kevés apróra tört csokoládét, vagdalt diót vagy kókuszreszeléket)

Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük a cukrokkal. Hozzáadjuk a pici sóval áttört túrót, a joghurot, sütőport és alaposan kikeverjük. Most adjuk hozzá a zabpelyhet és az apróra vagdalt gyümölcsöt. Összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, közepes lángon kb 30-35 percig sütjük. Ha már nem ragad a beleszúrt késhegyre, kész.
Magában, porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve egyaránt finom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése