Különleges, kicsit a birkapörköltre emlékeztető ízű, nagyon finom egytálétel.
  
Hozzávalók:
    10 dkg vaj 
    3 fej vöröshagyma 
    1,5 kg pulykacomb filé
    5-6 kisebb paradicsom 
    3-4 paprika 
    1 doboz/üveg gombakonzerv
    1 kisebb padlizsán 
3-4 babérlevél
    só
    egész bors
    ketchup
    csemeg Piros Arany
    őrölt paprika
Elkészítés:
A pataki tálat fél órára vízbe áztatom. Ezután a felkockázott hozzávalókat rétegezve 
belerakjuk az edénybe (a fenti sorrendben). Hideg sütőbe, lefedve betesszük a tálat, majd a sütőt 250 fokra felmelegítjük, kb. fél óra múlva 
összeforgatjuk a tál tartalmát és ezután már csak közepes hőfokon folytatjuk tovább a sütést. Ha kész, megpuhult a hús is, akkor 
levesszük a tál fedelét, és még kb. 10 percig sütjük. 
Köret nélkül, friss, puha kenyérrel is nagyon finom de tarhonya, rizs, vagy bulgur körettel is tálalhatjuk.
Hőálló jénai tálban is készíthető.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése