Oldalak

2013/09/25

Tejfölös szilváspite

Hozzávalók:
30 dkg félfogós liszt (fele rétes, fele sima)
fél kocka Ráma vagy Liga margarin
1 tojássárgája
15 dkg cukor
pici só
1 kávéskanál sütőpor
1-2 evőkanál tejföl

Kikeverjük a tojássárgát a cukorral. A sóval és sütőporral elkevert lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a cukros tojással, valamint annyi tejföllel, hogy könnyen összeálljon, tésztát gyúrunk és ha lehet, hűtőbe tesszük egy kis időre.
1 kg  szilvát kimagozunk, félbe vágunk.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk/kilisztezünk és bele nyújtjuk a tésztát úgy, hogy pereme legyen. Megszórjuk grízzel vagy keksz morzsával. Rárakjuk a szilvákat. Összekeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot, fahéjat, 2-3 evőkanál vaníliás vagy karamell ízű pudingport és meghintjük vele a szilvát.
1 nagy pohár tejfölt kikeverünk 2 egész tojással + a tésztából kimarad fehérjével és 2 evőkanál cukorral - ezt az öntetet a szilvára locsoljuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg egy kicsit színesedni kezd a teteje. Sütőfüggű, így ellenőrizzük hogy a tészta átsült-e.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése