Oldalak

2012/12/10

Tejfölös gombapaprikás

Hozzávalók:

10 dkg füstölt szalonna
fél kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
pirospaprika

bors


A apró kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, kisütjük. A zsírján a felvágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük és néhány percig forraljuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sóval, borssal ízesítjük, vissza tesszük bele a szalonnakockákat és addig pároljuk, míg a gomba egészen puha nem lesz. Végezetül hozzáadjuk a kikevert tejfölt, egyet forralunk rajta és kész. Galuskával, tésztával vagy rizzsel találjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése