Oldalak

2012/12/10

Karácsonyváró hólabda

Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
1 kisebb (a nagyobból 3/4) csomag sütőpor

A sütőport nagyon alaposan elkeverjük a liszttel.
A fehérjéket egy csipetnyi sóval vagy citromlével nagyon kemény habbá verjük.
A tojás sárgákat jó habosra kikeverjük a cukrokkal és 6 evőkanál forró vízzel.
Hozzáadjuk az átszitált lisztet és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a piskótamasszát.
Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 35 percig sütjük. (tűpróba !) Ha kész, kihűtjük, majd pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk a tésztából.
(A leeső tésztadarabokat fagyasztóba tehetjük és bármikor felhasználhatjuk egy finom somlóihoz !)
A kis hengereket lapjára ketté vágjuk.

Hozzávalók a krémhez:
fél liter tej
1 csomag vaníliás pudingpor
pár evőkanál cukor
30 dkg porcukor
1 kocka Ráma
 +1 csomag kókuszreszelék

A pudingot előírás szerint felfőzzük a tejjel és cukorral.
A margarint jó habosra keverjük a porcukorral és összekeverjük a teljesen kihűlt pudinggal.

A kettévágott piskótákat ezzel a krémmel megtöltjük (kettőt-kettőt összeragasztunk) majd az oldalukat is bekenjük a maradék krémmel és kókuszreszelékben megforgatjuk őket.

Csokimáz hozzávalói:
másfél tábla (15 dkg) ét tortabevonó
5 dkg vaj
1 dl tejszín
+1 csomag kókuszreszelék a díszítéshez

Vízgőz fölött az összetördelt csokoládét megolvasztjuk. A vajat és a tejszínt állandó keverés mellett beledolgozzuk. Mikor langyos, rácsurgatjuk a sütik tetejére és mindegyikre szórunk egy kis kókuszreszeléket.



Tipp: a tésztát vághatjuk egyforma, kisebb kockákra is, így az egész mennyiséget felhasználjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése