Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg Ráma margarin
2 evőkanál méz
a töltelékhez:
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
fél liter tej
5 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag kókuszreszelék
baracklekvár
a tetejére: csokimáz
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
A tojást, a cukrot, a mézet és a margarint gőz fölött kb.5 percig főzzük, majd a szódabikarbónával elkevert liszthez adjuk a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben (sütőlemezen, tepsi hátán), előmelegített sütőben, közepes hőfokon egyenként világosra sütjük.
A töltelékhez a margarint a porcukorral jó habosra keverjük. A tejet a liszttel és a vaníliás cukorral összekeverjük és sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Teljesen kihűtjük. Majd kis adagokban a cukros margarinhoz keverjük és a tésztalapokat betöltjük vele. Az első lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a második lapot, erre rákenjük a kókuszos krémet. Beborítjuk a harmadik lappal és a tetejére olvasztott ét tortabevonót, vagy valamilyen csokimázat csokimázat csokimázat teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése