Oldalak

2012/12/11

Brokkolis karfiolkrémleves

Hozzávalók:
fél kg karfiol
3 szem krumpli
pár darab brokkolirózsa
1 húsleveskocka
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanáé olaj
fehér bors
pár szál petrezselyemzöld

A hagymákat megmossuk és nagyon apróra vágjuk. A krumplit felkockázzuk, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a krumplikat. Állandóan kevergetve pár percig együtt pirítjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a húsleves kockát, felforraljuk, majd beletesszük a karfiol és brokkoli rózsákat, a petrezselyem zöldet. Mérsékelt tűzön puhára főzzük az egészet. Ha kész, krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, utána sózzuk és egy csipetnyi őrölt fehér borsot is adhatunk hozzá. Pirítóssal tálaljuk.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lehet! Levesnek még nem is próbáltam! Én karfiol-brokkoli főzeléket szoktam főzni, nagyon passzolnak egymáshoz! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk a brokkolit és karfiolt sem a "kisebbik" nagy (19) sem a nagyobbik "kis" (24) fiam nem szereti. De így, krémlevesként az utolsó cseppig kikanalásszák :)

    VálaszTörlés