Oldalak

2012/12/12

Mesealmás

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg sütőmargarin vagy15 dkg zsír
fél kg liszt
20 dkg cukor
1 egész tojás + 1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl

a töltelék: 1 kg alma, 1 kávéskanál fahéj, cukor ízlés szerint

A tésztát összeállítjuk:
a lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásokat kikeverjük a cukorral és összedolgozzuk a liszttel meg a tejföllel.
Ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe rakjuk.
A töltelékhez a lereszelt, kinyomkodott almát a fahéjjal, cukorral megdinszteljük és elosztjuk a tésztán.
A másik tésztát is kinyújtjuk és ráborítjuk az almára. Megkenjük a kimaradt és kicsit felvert tojás fehérjével, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése