Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor 
20 dkg margarin 
2 tojás
2 kanál tejföl 
10 dkg porcukor 
egy csipetnyi só
A liszttel összekeverjük a sütőporral és elmorzsoljuk a margarinnal.
Az egyik tojássárgát, cukrot,sót, tejfölt kikeverjük és összedolgozzuk a margarinos liszttel. 
Két részre osztjuk osztjuk a tésztát. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük a másik tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütőben megsütjük. A megsült mákos pitét kihűtjük, felszeleteljük és behintjük porcukorral.
a mákos töltelék:
4 tojás + a tésztából maradt 2 fehérje
25 dkg porcukor 
25 dkg darált mák 
2 evőkanál édes keksz morzsa 
1 narancs reszelt héja
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, lassan adagolva hozzá a porcukrot.
A mákot, kekszmorzsát, narancshéjat és a felvert tojássárgákat összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot. 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése