Hozzávalók:
fél kg pulyka felsőcomb filé, apró kockákra vágva
1 nagyobb fej vöröshagyma
pár evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál törött fűszerpaprika
fél kg krumpli
2 szál sárgarépa
negyed kg sárga hüvelyű zöldbab
1 kis pohár tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
egy kis csokor (friss) kapor
3-4 babérlevél
2-3 gerezd fokhagyma
só, törött bors, köménymag, tárkony, citrom
A megtisztított, megmosott krumplit és répát apró kockára vágjuk. A babot és a krumplit külön-külön, sós vízben puhára főzzük. A kockázott pulykacombból a hozzávalókkal (olaj, hagymák, paprika, só, bors) pörköltet készítünk (rövid lével). A kész pörkölthöz adjuk a krumplit, répát és a babot a főzőlevükkel együtt. Szükség szerint annyi vizet öntünk hozzá, amennyivel kb. 2 l-re kipótoljuk a levét. Ha összeforraltuk, a lisztből és tejfölből kevés vízzel habarást készítünk és a levest besűrítjük vele. Apróra vágott kaporral, sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük. Ízlés szerint kevés tárkonyt is főzhetünk bele, vagy tálalásnál pici citromlével ízesíthetjük. Friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése