Oldalak

2012/09/06

Vörösboros lecsós-gombás csirkemáj

Hozzávalók:
fél kg csirkemáj
fél kg friss gomba vagy 2 üveg konzerv
fél-fél kg jó érett paradicsom és paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
töröttpaprika
étolaj
só, bors, vegeta
1,5 dl vörösbor

A hozzávalókat szükség szerint megtisztítjuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a lecsós alapot:  a hagymát apróra felkockázzuk és pár evőkanál olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk egy jó evőkanálnyi törött paprikával, gyorsan átkeverjük. Hozzáadjuk a már felszeletelt  paradicsomot és paprikát. Együtt félpuhára dinszteljük. Rátesszük a gombát, belenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük és majdnem készre főzzük.  Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlésünk szerint. Mielőtt kész lenne, belerakjuk a feldarabolt csirkemájat. Ezzel még kb. 10 percig főzzük. Ha puha a máj is, öntsük hozzá a vörösbort, rotyogtassuk jól össze és kész is. Tészta, sós-köményes főtt krumpli, de rizs is illik hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése