Oldalak

2012/09/06

Nagyoncsokis brownie - a legfinomabb !

Az eredeti  recept   Szanditól, a "Sütik birodalma" -ból való. Egy csöppet változtattam csak rajta, és meggyet is tettem bele.

Ez az én receptem:

Nagyoncsokis  brownie
Hozzávalók:
2 tábla (20 dkg), 60% kakaó tartalmú étcsoki
25 dkg Ráma margarin
40 dkg cukor
15 dkg rétesliszt
fél csomag (5 dkg) keserű kakaópor
2 cs vaníliás cukor
4 tojás
fél csomag sütőpor
fél kg magozott meggy (befőtt, nagyon alaposan lecsepegtetve)

Mikróban összeolvasztottam a feldarabolt margarint a kockákra tört csokival majd alaposan átkavartam.
A tojásokat a cukrokkal robotgéppel habos-fehérre kevertem.
A liszthez hozzáadtam a sütőport és a kakaót, jól összevegyítettem. Hozzáadtam a cukros tojáshoz, kikevertem majd beleöntöttem a csokis margarint. Egyneművé kevertem és sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntöttem. Tetejére meggyszemeket szórtam. Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem - gáz, 5-ös fokozat.
A teteje ropogós, a belseje olvadós, nagyon csokis, nagyon édes, szóval Isteni finom lett !!!!!
(A másnapra maradt pár szelet ugyan olyan finom, sőt még puhább volt !)

Köszi Szandi :)))))))))

Mentaszószt és karamellás jégkrémet ettünk hozzá :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése