Hozzávalók a kelt tésztához: 
1 dl tej, 1 ek. cukor,
 2 dkg élesztő, 3 ek. liszt, 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, só, 2 dl tej, 
1,5 kg liszt, 6 dkg margarin
a töltelékhez: 
1 kg krumpli, 2 dl tejföl, 1
 tojás, cukor, 25-30 dkg túró; a tetejére: 1 tojássárgája.
Elkészítése: 
A kelt tésztához az 1 deci langyos 
tejjel, az 1 kanál cukorral, az élesztővel és a 3 kanálnyi liszttel 
kovászt készítünk. A tojássárgájákat elkeverjük az 5 deka cukorral és 
egy csipetnyi sóval, majd hozzáöntjük a 2 deci langyos tejet. Az 
átszitált liszthez hozzáadjuk a kovászt és a tejes keveréket. Hólyagosra
 dagasztjuk, hozzáöntjük az olvasztott margarint, s jól eldolgozzuk. 
Langyos helyen megkelesztjük. A töltelékhez héjában megfőzzük, 
megtisztítjuk és áttörjük a krumplit. Amikor kihűlt, elkeverjük a 
tejföllel, a tojással, ízlés szerinti cukorral és a túróval. A megkelt 
tésztát kinyújtjuk, egy kizsírozott tepsibe tesszük, ráöntjük a 
tölteléket, a tetejét megkenjük az elhabart tojássárgájával, és 
megsütjük. 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése