Oldalak

2012/06/04

Hortobágyi pulykagulyás

Hozzávalók:

Fél kg kockázott pulykacomb, 1 kis fej vöröshagyma, 1-1 nagy szál sárgarépa és gyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, 20 dkg zöldborsó, pár szem kelbimbó, néhány kisebb karfiolrózsa, 2-3 szem burgonya, 1-2 paprika és paradicsom, olaj, pirospaprika, só, bors, őrölt kömény, petrezselyem, tejföl.

Levesbetétnek tarhonya

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, rádobjuk a megmosott húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Mielőtt megpuhul, beledobjuk az apró kockákra vágott burgonyát. Közben a megtisztított, feldarabolt répákat, zellert, karalábét kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, tovább pároljuk, majd kevés lisztet rászórva összepirítjuk és a leveshez adjuk. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot és egy csokor petrezselyem zöldet is. Mielőtt minden puhára főtt, belerakjuk a karfiolt és a kelbimbót. (Ezek gyorsan szétfőnek)

Szükség szerint utána ízesítjük és készre főzzük.
Levesbetétnek kevés olajon tarhonyát pirítunk, ha szép aranybarna, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Tálalásnál a tányérokba tarhonyát osztunk, majd erre merjük a levest. Tejföllel gazdagíthatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése