2 db apróra kockázott alma
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanálnyi almás-sütemény fűszerkeverék
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola
1 tojás
15 dkg cukor
15 dkg Ráma margarin, kicsit megolvasztva
1 csomag vaniliás cukor
másfél kis poharas natur joghurt (kb 3 dl)
a morzsához valók:
5 dkg liszt
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj (almás-sütemény vagy mézeskalács fűszerkeverék)
5 dkg apróra vagdalt dió
5 dkg kristálycukor
5 dkg Ráma margarin
máz:
20 dkg porcukor
1-1 kanál joghurt illetve meggylé
A mázhoz ketté osztom a porcukrot és 1-1 kanál joghurttal illetve meggylével kikeverem, félre teszem.
A tésztához valókat összekeverem: külön a száraz és a nedves alkotórészeket, majd összevegyítem.
A muffin formákat alaposan kikenem margarinnal és félig töltöm a tésztával. A morzsához valókat összedolgozom (morzsás lesz :)) és elosztom a tészták tetején.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25 perc a sütési idő.
(24 db muffin lett)
A kisült muffinokat kicsit meghűtöm, majd a tetejükre csurgatok a fehér és a rózsaszín (a meggylétől) mázból. Nagyon finom !!!
És amitől "reform" lett - a lisztek arányán a következőképp változtattam:
20 dkg finom liszt és 10 dkg búza és zabkorpa vegyesen.
Az eredmény; nem csak egészséges (már ha a mázat elhagyjuk ;)) de másnap is rendkívül finom, puha, omlós muffin !!!
hmm nagyon jól néz ki!:) Éhes lettem..:D
VálaszTörlésSzia Szandi ! Örülök hogy tetszik :)
VálaszTörlésAnnyira fincsi volt ! Belül puha, almás-diós, a teteje édes-ropogós/krémes - mmmm.... csak ajánlani tudom ! :)