Néhány goffri recept a teljesség igénye nélkül. 
ÉDES GOFFRI
25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1
 vaníliás cukor, 4, 5 dl víz, 50 dkg liszt, kis sütőpor. Először jól 
elkeverjük a vajat, cukrot és a tojásokat. Folyamatosan adjuk hozzá a 
többit. Hagyjuk pihenni és utána sütjük.
FINOM GOFFRI
25 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 1 evőkanál rum, 12,
 5 dkg darált mandula, 35 dkg liszt, 1 dl víz, egy citrom leve, kis 
sütőpor. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan
 hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először 
hozzá és a végén a tojások felvert habját.
SIMA GOFFRI
5 tojás, 25 dkg cukor, 3 vaníliás cukor, 1 citrom héja, leve 
összekeverni, 2, 5 dl tej, 50 dkg rétesliszt, 1/2 sütŐpor. Az egészet 
összekeverni, 25 dkg margarinnal és ha még híg 1 kanál lisztet 
hozzákeverni. A nyers tésztát hűtŐben lehet néhány napig tárolni.
HAGYOMÁNYOS GOFFRI
25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 4 tojás, 12, 5 dkg liszt, 12, 5 dkg kukorica 
liszt, rum, vaníliás cukor, citrom héja, evőkanálnyi citromlé. A vajat, 
cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a 
többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén
 a tojások felvert habját.
OMLÓS GOFFRI
20 dkg vaj, 16, 5 dkg cukor, 4 tojás, 35 dkg liszt, 1 vaníliás cukor, 
kis sütőpor, 1, 25 dl víz, 1 evőkanál rizspálinka. A vajat, cukrot, 
vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi 
összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a 
tojások felvert habját.
WESTFALIAI GOFFRI
20 dkg vaj vagy margarin, 7, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 3-4 tojás, 
15 dkg liszt, 1 csomag finomra vágott dió vagy mandula, 1 evőkanál rum. A
 vajat, cukrot, vaníliás cukrot jól kikeverjük és folyamatosan 
hozzáadjuk a többi összetevőt. Csak a tojások sárgáját adjuk először 
hozzá és a végén a tojások felvert habját.
SAJTOS GOFFRI
20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 1/2 teáskanál só, 10 dkg liszt, 10 
dkg kukorica liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 csésze langyos víz, 2 
evőkanál darált sajt, paprika. Krémmé keverjük a vajat a tojásokkal. 
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, utána a vizet. A végén a többi 
hozzávalót. Rögtön sütjük. Adhatunk hozzá szeletelt paradicsomot, 
hagymát, paprikát, sonkát, gombát, stb.
ALMÁS GOFFRI
25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 
teáskanál sütőpor, 10 dkg mandula vagy dió, 1, 25 dl tej vagy víz, 
vanília esszencia, 2-4 alma finomra vágva. A vajat, cukrot, vaníliás 
cukrot jól kikeverjük és folyamatosan hozzáadjuk a többi összetevőt. 
Csak a tojások sárgáját adjuk először hozzá és a végén a tojások felvert
 habját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése