Oldalak

2012/04/09

Húsvéti kalács

Hozzávalók:
5 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg magkeverék (dió, mogyoró, mandula, fenyőmag, pisztácia, natúr földimogyoró)
1,5 dl tej
1 csomag sütőpor
60 dkg finom liszt
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
15 dkg margarin

1 narancs reszelt héja

Elkészítése:
a margarint habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, ezzel is kikeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, meg annyi tejet, hogy jól gyúrható, közepesen kemény tésztát kapjunk.
Amikor a tésztát simára kidolgoztuk, összegyúrjuk az apróra vágott magokkal, a reszelt narancshéjjal és az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel. A cipóból rudakat formázunk, ezekből megfonjuk a kalácsot. Megkenjük a maradék tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése