Oldalak

2012/03/08

Habos mákos-barackos szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 8 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, só, 1 citrom reszelt héja, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
5 dkg mazsola, 1/2 dl rum, 1 barack konzerv (50 dkg), 5 dkg margarin, 6 tojás, 5+5 dkg (por)cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 kiskanál szegfűszeg, 1/2 kiskanál fahéj, 30 dkg darált mák,
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Hab:
4 tojásfehérje, 2 kiskanál citromlé, 20 dkg porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük egy órára.
A töltelékhez a mákot összekeverjük a rummal.
Lecsöpögtetjük és kockára vágjuk a barackokat.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Felverjük a 6 tojás fehérjét egy csipet sóval, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és addig keverjük robotgéppel, amíg kemény habot nem kapunk.
A tojássárgákat összekeverjük 5 dkg cukorral, 5 dkg olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal, a fűszerekkel, a mákkal és a mazsolával, végül pedig kanalanként hozzáadjuk a 6 db tojásfehérjéből felvert habot.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, ráterítjük a kockára vágott barackokat, arra a mákos tölteléket, majd 40 percig sütjük a tésztát.
Végül rátesszük a 4 tojásfehérjéből, 2 kiskanál citromléből és a 20 dkg porcukorból készült habot is, és 7-8 percig bent hagyjuk a sütőben, addig, amíg megszáradt a hab teteje.
Meggyel is nagyon finom !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése