Oldalak

2012/02/07

Ropogós sajtostekercs

Hozzávalók a tésztához :

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojás
1 cs. sütőpor
1 pohár tejföl
1 kávéskanál só

A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg reszelt füstölt sajt
1 kk só

Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
A tojással és a tejföllel gyúrható tésztát készítünk belőle. 2 cipót formázunk és egy kicsit félretesszük. Összeállítjuk a krémet: egy tálban kikeverjük a margarint a sajttal és a sóval.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, úgy hogy 1/2 cm-nél ne legyen vastagabb. Megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is. Ha megvan, fél cm vastagra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert hamar megsül!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése