Oldalak

2012/02/07

Meggyes vagy almás lepény

Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
kevés langyos tejben feloldott 1 dkg élesztő

tej
pici só

egy üveg magozott meggybefőtt
vagy 1 kg reszelt alma fahéjas cukorral ízesítve

A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rétestészta állagú tésztát kapjunk.
Alaposan kidolgozzuk, addig, amíg a tészta hólyagossá nem válik. Kis ideig pihentetjük. Ezután a tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét elnyújtjuk és egy nagy, sütőpapírral bélelt gáztepsibe helyezzük. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, rászórjuk az ízlés szerint megcukrozott, kimagozott meggyet (vagy az ízlés szerint megcukrozott, fahéjjal ízesített, reszelt almát) majd a másik tésztadarabot is kinyújtjuk és ráterítjük. Tojással megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Kockákra vágva, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése