Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg zsír
10 dkg cukor 
1 tojás sárgája
kevés langyos tejben feloldott 1 dkg élesztő
tej
pici só
egy üveg magozott meggybefőtt
vagy 1 kg reszelt alma fahéjas cukorral ízesítve
A hozzávalókat annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rétestészta állagú tésztát kapjunk.
Alaposan kidolgozzuk, addig, amíg a tészta hólyagossá  nem válik. Kis ideig pihentetjük. Ezután a tésztát két egyenlő részre  osztjuk. Egyik felét elnyújtjuk és egy nagy, sütőpapírral bélelt  gáztepsibe helyezzük. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, rászórjuk az  ízlés szerint megcukrozott, kimagozott meggyet (vagy az ízlés szerint  megcukrozott, fahéjjal ízesített, reszelt almát) majd a másik  tésztadarabot is kinyújtjuk és ráterítjük. Tojással megkenjük a tetejét,  villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük. 
Kockákra vágva, tetejét ízlés szerint porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése