Hozzávalók: 
40 dkg finomliszt
2 db közepes  nagyságú főtt burgonya
3 dkg friss élesztő
1 mokkáskanál cukor
1-1,5 dl tej
1 tojás sárgája
1 teáskanál só
olaj a sütéshez.
Fél dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és az elmorzsolt  élesztőt. Langyos helyen felfuttatjuk. Közben a főtt burgonyát áttörjük  és összedolgozzuk a liszttel, a tojás sárgával és a sóval, majd  hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként  hozzá, hogy közepesen kemény/lágy legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipót  formálva lisztezett tálba rakjuk. Belisztezzük a tetejét, egy  tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Tenyérnyi  darabokat szaggatunk ki belőle. Ezeket  kézzel kihúzogatjuk és még kb. negyed óráig  pihentetjük. Ezután bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a  felesleges olajat leitassuk. Még forróan, ízlés szerint tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése