Oldalak

2012/02/28

Gombakrém leves

Hozzávalók:
2 doboz gombakonzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 pohár kefír
3 evőkanál liszt
só, bors, csipetnyi reszelt szerecsendió
étolaj/vaj
kis csokor petrezselyemzöld

A gombakonzerveket leszűröm, az egyiket nagyon apróra felvágom. A felaprított hagymákkal együtt olajon vagy vajon megpárolom. Megszórom egy evőkanál liszttel, elkeverem, felöntöm fél liter hideg vízzel, fűszerezem. Felforralom, majd a tűzről levéve kicsit hűlni hagyom. Közben a kefírekből a maradék liszttel habarást készítek. A meghűlt hagymás gombát és a habarást alaposan összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, öntök hozzá még egy kevés vizet (aszerint, hogy mennyire sűrűre szeretném a levest), beleteszem a másik gombakonzervet, megszórom apróra vágott petrezselyemmel és összeforralom. Pirított kenyérkockával vagy belefőzött betűtésztával, bögrében  tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése