Oldalak

2012/02/28

Bugaci rakott kel

Hozzávalók egy nagy tepsihez:
2 kg krumpli
1 kisebb fej kelkáposzta
fél kg darált hús
3 fej hagyma
egy doboz előfőzött gyorsrizs

bors
őrölt kömény
vegeta
étolaj
pirospaprika
2 nagy pohár tejföl
20 dkg szalonna (sós és húsos vegyesen)

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk, felkarikázzuk
A rizst előírás szerint kifőzzük. A megmosott kelkáposztát leveleire szedve sós, köményes vízben majdnem puhára pároljuk. A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk. Rátesszük a darálthúst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel. Fűszerezzük és rövid lével pörköltet készítünk belőle.
Ha kész, összekeverjük a rizzsel. A tepsit olajjal kikenjük, elrendezzük benne a krumplikarikákat. Megsózzuk. Rásimítjuk a rizses darálthús pörköltet. Beborítjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposzta levelekkel. A két pohár tejfölt sóval, borssal, vegetával ízesítjük és a kel levelekre simítjuk. A kétféle szalonnát felkockázzuk és rászórjuk a tejfölre. Előmelegített, forró sütőben, kb fél óra alatt addig sütjük, míg a szalonnák ropogósak nem lesznek és a tejföl pirulni kezd.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése