Oldalak

2012/01/08

Tejfölös káposztaleves

 Hozzávalók:

70 dkg fejes káposzta
2 dl tejföl
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kiskanál paradicsompüré
1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss majoránna
fél dl olaj
só, őrölt bors

Elkészítés:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a csíkokra vágott répákat, és pirítsuk még 1-2 percig.
Szórjuk meg a liszttel, keverjük bele a paradicsompürét, és öntsük fel 1,5 l liter vízzel. Amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított majoránnával. Közepes tűzön addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak, majd a vékony szeletekre vágott fejes káposztát is tegyük a levesbe. A tejfölt keverjük el kevés leves lével, és amikor minden zöldség megpuhult, öntsük a káposztalevesbe. Forraljunk rajta egyet és most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk félre a tűzről. Tejföllel, friss majoránnával díszítve, forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése