Oldalak

2012/01/26

Tejberizs

Ez a receptem Idgie-től való

Hozzávalók:
15 dkg rizs
5 dl tej
2 dl víz
5 dkg cukor
2 dkg vaj, vanília
fél csomag vaníliás pudingpor
4 dkg kakaós cukor a tetejére

Elkészítése:
A (megmosott) rizst mindig a vízben tesszük fel főni, és csak amikor a vizet magába szívta, adjuk hozzá a tejet, amiben elkevertük a pudingport.
Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliát, és ha már jól felforrt, pár perc múlva húzzuk félre, födjük le és tegyük meleg sütőbe vagy gőz fölé, vagy a tűzhely szélére, hogy saját gőzében megpuhuljon. Közben villával megkavargatjuk. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, a nedvesség mind elfőtt, lehet még kevés tejet aláönteni, hogy ne legyen száraz. Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Hidegen vagy melegen tálaljuk, tetejét cukrozott kakaóporral meghintjük. Én mindig olyan tejberizst készítek, amiben puding is van. Az adott rizs mennyiségéhez háromszoros mennyiségű tejet használok és hozzáadom a pudingport.
Pl.: 1 bögre rizs, 3 bögre tej (vízzel is lehet keverni a tejet) és fél csomag pudingpor (a legjobb a vaníliás, de mással is lehet próbálni).    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése