Oldalak

2012/01/26

Kolbászos lecsós tarhonya

20 dkg szárazkolbász felkarikázunk és pár evőkanál olajon megpirítunk.  A kolbászkarikákat az olajból kiszedjük. Egy csomag (fél kg) tarhonyát a kolbászos olajon sárgára pirítunk. Hozzáadunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, ezzel még egy kicsit összepirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál törött paprikával, gyorsan elkeverjük, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje a tarhonyát. Sóval, vegetával fűszerezzük, 1-2 felszeletelt paprikát, paradicsomot, vagy pár evőkanál lecsót is adunk hozzá és felforraljuk. Fél kg megtisztított burgonyát kisebb, vékony kockákra vágunk és a közben már félig megfőtt tarhonyához keverjük. Visszarakjuk bele a kolbászkarikákat is az egészet készre főzzük.
Csalamádéval, uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése