Oldalak

2012/01/26

Sárgarépa főzelék virsliszívben sűlt tükörtojással

Hozzávalók:
fél kg sárgarépa
5 dkg margarin vagy ennek megfelelő olaj
3+2 evőkanál liszt
cukor
só, vegeta
1 doboz natúr joghurt

A megtisztított répákat lereszeltem, 3 evőkanálnyi olajon vagy 5 dkg margarinon megpároltam.
Meghintettem 3 evőkanál liszttel. Jól átkeverve pároltam még egy kicsit majd felöntöttem annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje a répát. Gyakran kevergetve felforraltam. Ízesítettem cukorral, csipetnyi sóval, vegetával.
Puhára főzöm. Közben egy pohár joghurtot (de jó a tejföl, esetleg kefír is) kikevertem 2 evőkanál liszttel és fele annyi hideg vízzel mint a joghurt teljesen simára kevertem. Behabartam vele a megpuhult répát és folyamatos keverés mellett összeforraltam.  Virsliszívben sűlt tükörtojással    tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése