Hozzávalók:
1 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg reszelt sajt 
3 tojássárga
3 dkg vaj 
1 dl tejföl 
só,  törött bors, szerecsendió, liszt, 
olaj a sütéshez 
törött paprika
Elkészítése: 
a vajat kikeverjük a tojássárgákkal,  hozzáadjuk a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés reszelt szerecsendióval  fűszerezzük. Jól kikeverjük. Utána hozzáadjuk  a reszelt sajtot,  majd a kihűlt, áttört burgonyát és nagyon alaposan összegyúrjuk. 
Lapos pogácsákat  formálunk belőle, amiket paprikával kevert lisztbe mártunk és serpenyőben,  kevés  forró olajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. 
Megszórjuk reszelt  sajttal és tejfölös-sajtos mártást is tálalhatunk hozzá. 
Süthetjük tükörtojás(tarkedli) sütőben  is. Ez esetben nem mártjuk be sütés előtt a paprikás lisztbe. 
Ha  megsültek, 2-2 darabot egy kevés tejfölös sajtkrémmel összeragasztva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése