Oldalak

2012/01/20

Krumplis tészta

A krumplis alap hasonlóan készül, mintha paprikás krumplit készítenénk, vagyis:
Olajat forrósítok és üvegesre pirítok rajta 1 fej apróra vágott vöröshagymát. Meghintem  törött paprikával, gyorsan összekeverem és felöntöm egy kevés vízzel. Rárakok fél kg megtisztított, megmosott, kockákra (kis hasábokra, vékony szeletekre, kinek hogy tetszik) vágott krumplit. Sót, kevés törött borsot (esetleg vegetát) szórok rá és nagy lángon felforralom, majd puhára főzöm. Közben a szokott módon kifőzök egy csomag (fodros) nagykocka tésztát. A puha krumplit kicsit beletöröm a szaftjába majd összeforgatom a kifőzött, leszűrt tésztával. Ízlés szerint savanyúsággal, befőttel, salátával kínáljuk.
Mi a meggybefőttet szeretjük hozzá a leginkább :)

(Ha esetleg van maradék paprikás krumplink, azt felforralva, kicsit megtörve, kifőtt tésztával összekeverve negyed óra alatt kész a krumplis tésztánk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése