Oldalak

2012/01/18

Forró, fahéjas, vegyes gyümölcssalátám

 Sok éve, egy étteremben ettem egy elképesztően finom, forró gyümölcssalátát. A pincért meg is kérdeztem, elárulnák-e a receptjét, de azt mondta, titok :(
Így kénytelen voltam magam kiötleni, hogyan is készítsek valami hasonló finomságot. Az eredmény ízre szinte ugyan olyan lett.

Hozzávalók:
alma, körte azonos mennyiségben, felkockázva
1 kis doboz ananászkonzerv (darabolt)
1 nagy doboz egzotikus vegyes gyümölcssaláta
2 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
csipet só
őrölt fahéj
pár csepp vanília aroma
1-2 kávéskanál finom likőr vagy konyak

A megtisztított, megmosott almát és körtét egyforma kockákra vágva egy nagyobb serpenyőbe tesszük, amiben felolvasztottuk a vajat. Nagy lángon átforgatjuk. Hozzá öntjük a leszűrt ananászt és az egzotikus gyümölcsöket. Fűszerezzük és a konzervek levéből egy keveset felhasználva éppen csak puhára pároljuk a gyümölcsöket. Megöntözzük egy kevés likőrrel és azon forróan sültek mellé kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése