Hozzávalók a tésztához: 
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor 
20 dkg porcukor
15 dkg darált dió
4 tojás,
1 dl víz
1 dl étolaj
A töltelék hozzávalói:
1 cs szamócaízű pudingpor
5 dl tej
25 dkg porcukor
1 Ráma margarin,
30 dkg szamóca (vagy magozott meggy)
A tetejére mandulaforgács
A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd a vizet és az  olajat is hozzáadva jól kikeverjük. A darált diót összevegyítjük a  sütőporral elkevert liszttel , és ezt is hozzáadjuk, végül a habbá vert  tojásfehérjét  lazán beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, kikent,  lisztezett, közepes méretű tepsiben megsütjük.
Közben a megmosott szamócát feldaraboljuk. A cukrot a margarinnal  habosra keverjük. A pudingot előírás szerint elkészítjük. Ha kihűlt,  összekeverjük a margarinkrémmel és belekeverjük a szamócát is. A kész  krémet a már kihűlt tészta tetejére kenjük és megszórjuk  mandulaforgáccsal.
(Szamóca helyett készíthetjük magozott meggyel is, abban az esetben  érdemesebb vaníliás, esetleg málnaízű pudingport használni és a tej egy  része is helyettesíthető meggylével.)
  


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése