Oldalak

2011/12/13

Pulyka húsos rizottó

25 dkg pulykacombhúst apróra felkockázok. Egy tűzálló jénai tálban felforrósított olajon hirtelen lepirítom, kevés vizet ráöntve félpuhára párolom. Zsírjára visszasütöm majd hozzáteszek 1 kisebb fej megtisztított, felkockázott vöröshagymát, 1 nagyobb szál lereszelt vagy apró kockákra vágott sárgarépát és 20 dkg zöldborsót. Együtt pirítom néhány percig, azután hozzákeverem az ételízesítőt. Szórok rá egy csipet borsot, és beleszórom a (közben) váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizst (fél kg). Annyi vízzel öntöm fel, hogy 3 ujjnyira ellepje a lé a tál tartalmát. Jól összekeverem, felforralom, majd lefedve az előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepes lángon addig sütöm, amíg a rizs az összes levet beszívja. Vegyes savanyúsággal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése