Oldalak

2011/12/13

Kapros túrós lepény

4 deci tejet meglangyosítunk. 1 decit kimerünk belőle, 1 kiskanál kristálycukrot beleszórunk, 2 deka élesztőt belemorzsolunk, langyos helyen 15 perc alatt felfuttatjuk. 60 deka finomlisztet tálba szitálunk, a tejes élesztővel, 4 evőkanál porcukorral, 6-7 deka olvasztott vajjal, 2 tojássárgájával, csipet sóval dagasztani kezdjük úgy, hogy közben apránként a többi tejet (3 dl) is belegyúrjuk. Akkor jó, amikor az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen kb. 3/4 óráig kelesztjük. 50 deka túrót áttörünk, 2 tojássárgájával, 4 evőkanál búzadarával, 2 deci tejföllel, 1 csomag vaníliás cukorral és 6 evőkanál kristálycukorral összekeverjük. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk. A kaprot finomra vágjuk, a túrókrémhez keverjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. A tésztát kinyújtjuk, kikent-lisztezett nagy tepsibe fektetjük. A túrós masszát a tetejére kenjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben  kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése