Oldalak

2011/12/05

Kelt kakaós és kókuszos csiga

Hozzávalók:
1 csomag élesztő
1 bögre (2,5 dl) tej
1 evőkanál cukor
2 tojás
15 dkg Ráma margarin
fél kg liszt
egy csipet só

Krém:
egy Ráma margarint alaposan kikeverünk kb. 30 dkg kristálycukorral, belekeverünk 3-4 púpozott evőkanál kakaót vagy egy csomag kókuszreszeléket és 1 evőkanálnyi lisztet (ettől nem folyik majd szét a töltelék)

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 15 dkg margarint, csipet sót és fél kg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd konyharuhával letakarva kb. 3/4 óra alatt langyos helyen megkelesztjük.
Ha közben túlkelne, visszadagasztjuk. Kelés után lisztezett deszkán négyzet alakúra, kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük a kakaós vagy kókuszos krémmel. Feltekerjük és kb. 2-3 cm széles darabokra vágjuk. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól pár centi távolságra, mert jól megnőnek. Még fél órát hagyjuk kelni a tepsiben, utána cukros tejjel megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése