Oldalak

2011/12/06

Karácsonyi narancsos-csokis tiramisu

Hozzávalók:
2 nagyobb narancs, 1 evőkanál cukor, 2 csomag babapiskóta, 250 g mascarpone, 4 dl tejszín, 1 habfixáló, esetleg 1 zseléfix, 3 evőkanál narancsdzsem, csokireszelék

A narancsok levét kifacsarom, cukorral édesítem. Felverem a tejszínt a habfixálóval. Kikeverem a mascarponét és a narancsdzsemet, összevegyítem a tejszínnel. A babapiskóták egyik oldalát narancslébe mártom, kirakok egy sort egy tepsibe vagy tortaformába, erre kenek egy adag krémet. Ezt ismétlem, míg tart a hozzávalókból.  A tetejére krém kerül. A felső krémréteget megszórom csokireszelékkel. Pár órára hűtőbe teszem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése