Oldalak

2011/12/09

Gyümölcskompótos Tiramisu

Hozzávalók: 
2 dl tejszín 
1 csomag habfixáló (vagy zseléfix)
1 csomag babapiskóta
kb. fél kilónyi kompót (ízlés szerint)
25 dkg túró
1 doboz mascarpone sajt
3evőkanál mandulalikőr vagy rum
1 csésze víz
1 evőkanál feketekávé vagy nescafe
3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 

Egy kanál feketekávét vagy instant kávét egy csésze felforralt vízzel és a három evőkanál likőrrel összekeverjük. Megmártjuk benne a babapiskótákat és ezekkel kirakjuk egy forma alját. A piskóták tetejét kirakjuk a kisebb darabokra vágott gyümölcskompóttal. A túrót és a mascarpone sajtot összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a fixálóval felvert tejszínt, még egy kis likőrrel ízesíthetjük.  A kapott masszát a kompótrétegre kenjük. Tetejére díszítésként kakaóport szitálunk, vagy csokireszeléket is rakhatunk. A tiramisut lefedve legalább egy óra hosszára a hűtőbe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése