Oldalak

2011/11/22

Tejfölös, kelt meggyes pite

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 kis citrom reszelt héja
2 tojás sárgája
1 deci tej

A tetejére:
2 üveg, vagy bő fél kg magozott meggy (de lehet cseresznye is)
5 dl tejfölt
5 dkg margarin
4 tojás
1 evőkanál liszt
5 dkg porcukor

A tésztához szükséges anyagokból kelt tésztát készítünk. Meleg helyen pihentetjük kb. 30 percig. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, behelyezzük egy közepes méretű tepsibe és konyharuhával letakarva, meleg helyen még kb. 10-15 percig kelesztjük.
Ezután megszórjuk jó sűrűn a meggyel. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, a felolvasztott margarinnal, a porcukorral, a liszttel és ezt a meggyes tésztára öntjük. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

 Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése