Hozzávalók:
1kg csirkemellfilé
2 nagy csomag szeletelt bacon szalonna
20 dkg szeletelt csirkemell sonka
1 csomag szeletelt kolbász
liszt
4 db tojás
25-25dkg reszelt trappista és füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
só,őrölt bors, fűszerek ízlés szerint
Egy nagyobb tűzálló tálat  kibélelünk bacon szalonna szeletekkel úgy,  hogy az edényen túllógjon, hogy később a rakottas tetejére  hajtogathassuk. A húst előzőleg vékony szeletekre vágjuk, kicsit  kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Fokhagymás tejben legalább fél órát  pácoljuk. Lisztbe,tojásba majd a kétféle sajt keverékébe forgatjuk, egy  sort a szalonnával bélelt tálba rakunk. Erre néhány szelet sonka kerül,  pár kanál tejföl, kevés reszelt sajtot szórunk rá, arra kolbászkarikákat  rakunk, majd ismét a bundázott csirkemell következik. A rétegezés addig  folytatódik amíg a hozzávalókból tart,de a tetejére hús kerüljön. A  maradék tejfölt rácsorgatjuk,a lelógó szalonnát ráhajtjuk. A jénai  tetejét rátesszük és közepes lángon pirosra sütjük. Amikor kihűlt,   kiborítjuk és hidegen tálaljuk. Szépen szeletelhető. Köretnek bármi  illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése