Oldalak

2011/11/21

Finom tepertős pogácsák

Finom tepertős pogácsa I.
5 dkg élesztőt kevés langyos tejben felfuttatunk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, majd 70 dkg liszttel, kevés sóval, közepes keménységű tésztát dagasztunk.
25 dkg tepertőt ledarálunk, simára keverjük 10 dkg margarinnal.
A tésztát megkelesztjük, kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt, háromszor hajtogatjuk, miközben hűvös helyen pihentetjük. Kinyújtjuk 2 cm vastagra, kis pogácsa szaggatóval kiszurkáljuk, tetejét bevagdaljuk, tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Finom tepertős pogácsa II.
3 dkg élesztőt kevés tejben felfuttatunk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, összekeverjük. 50 dkg lisztet sózunk, az élesztővel és kevés tejjel közepes keménységű kelt tésztát dagasztunk.
25 dkg tepertőt ledarálunk, és simára keverjük 6 dkg margarinnal.
A tésztát megkelesztjük, kinyújtjuk, rákenjük a tepertőt, háromszor hajtogatjuk. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, tojással kenjük és közepes lángon sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése