Oldalak

2011/11/25

Dinsztelt máj és sült hagymás vér

Hagymás sült vér
(nem csak disznóvágáskor készíthető; hentes üzletben kapható előre abált vér)

A megabált vért kisebb kockákra feldaraboljuk. Zsírban (nem olajban !) jó sok hagymát pirítunk, és a felkockázott vért fedő alatt sütjük, nagyon kevés pirospaprikával átforgatjuk. Ha kész, sóval, borssal ízesítjük. Friss puha kenyérrel tálaljuk.



Dinsztelt máj

A sertésmájat megmossuk, és vékony szeletekre feldaraboljuk.
A hagymát felkockázzuk és zsírban megdinszteljük. Ha szép barnás, üveges, hozzáadjuk a felszeletelt májat és együtt sütjük. Mikor majdnem kész, meghintjük törött pirospaprikával, jól átforgatjuk és 5 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük . Friss kenyérrel kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése