Oldalak

2011/11/20

Brassói aprópecsenye pulykacombból

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg pulyka combhús felkockázva
2 kg krumpli
fél fej fokhagyma
1fej vöröshagyma
olaj
só, bors, piros paprika

Először megtisztítjuk és felkockázzuk a húst.
Felvágjuk a hagymát apróra, megpirítjuk, rádobjuk a húst, amit sózunk, borsozunk, nyomunk rá pár gerezd fokhagymát és ezzel együtt megpirítjuk. Megszórjuk kevés piros paprikával, ettől szép színe lesz, szükség szerint még sózzuk, borsozzuk. Öntsünk a húsra egy kevés vizet, annyit kb. hogy legyen egy kis szaftnak való. Ezt így puhára főzzük, a végén inkább zsírjára sütjük.
Ez alatt elkészítjük a sült krumplit.
A megtisztított, felkockázott burgonyát enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. Bő olajban kisütjük. Ezalatt elkészült a hús, amit a frissen kisült krumplival összekeverve tálalunk. Kovászos uborkával, vegyes savagyúsággal tálaljuk.



Van aki nálunk ketchup-el, majonézzel szereti :)


Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése