Hozzávalók két személyre 
- 50 dkg köret tészta - én általában orsót veszek hozzá
- 1-2 tojás
- 1 kisdobozos tejföl 
- 40 dkg sonkás felvágott (esetleg sertéspárizsi) 
- 20 dkg trappista sajt 
- fokhagyma, só, bors, mustár ízlés szerint
Elkészítés:
Kifőzzük a tésztát. 
Közben elkészítjük a mártást: a tejfölt, a tojással (a fehérjét külön  habbá verve), a fokhagymával, sóval, borssal esetleg pici mustárral  összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát (én ezt egy kicsit  átpirítom kevés olajon).
- A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös mártással, majd egy  kivajazott, jénai tálba ( vagy akár tepsibe) tesszük. Ráreszeljük a  sajtot és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk kb. 15-20 perc alatt, míg ráolvad a  sajt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése