Hozzávalók:
22 dkg darált mandula
10 evőkanál (inkább 12 dkg) finomítatlan nádcukor
10 tojás
20 dkg vaj
4 evőkanál holland kakaópor
csipetnyi só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
a tetejére mandulaforgács, 15 dkg ét és tejcsoki, 5 dkg vaj, 0,5 dl tej
a tálaláshoz: tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat, a sót, és végül a darált mandulát. A tojásfehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával. A sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük. A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.
Emese sütije, kakaó és csoki nélkül, áfonyával. Nagyon finom volt.
![]() |
Emese receptje |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése