Oldalak

2025/07/16

Emese mandulalisztes áfonyás sütije

Hozzávalók:

22 dkg darált mandula

10 evőkanál (inkább 12 dkg) finomítatlan nádcukor

10 tojás

20 dkg vaj

4 evőkanál holland kakaópor

csipetnyi só

1 mokkáskanál őrölt fahéj

a tetejére mandulaforgács, 15 dkg ét és tejcsoki, 5 dkg vaj, 0,5 dl tej

a tálaláshoz: tejszín

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük. Ezután olvasztott vajat adunk hozzá, majd az átszitált kakaót, a fahéjat, a sót, és végül a darált mandulát. A tojásfehérjét óvatosan elkeverjük a mandulás masszával. A sütőforma oldalát vajjal kikenjük, az aljára sütőpapírt helyezünk, majd beleöntjük a tésztát. 190 fokon, kb. 40 percig (tűpróba) sütjük. A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet. Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokoládét. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Tejszínhabbal tálaljuk.

Emese sütije, kakaó és csoki nélkül, áfonyával. Nagyon finom volt.


Emese receptje




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése